• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Kaisa Collin och Eskilstuna tvingades lämna walk over. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Eskilstuna visste inte om matchen – tvingas lämna walkover

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna skulle ta emot Linköping i svenska cupen i fotboll på onsdagen.

Problemet var att hemmalaget inte kände till att matchen skulle spelas.

Nu har man lämnat walkover.

”Skaderisken är för stor”, säger Eskilstunas ordförande Anna Arnerdal.

Eskilstuna skyller missen på Svenska fotbollförbundet (SvFF). Enligt Anna Arnerdal fattade SvFF beslutet att cupmatchen mellan Eskilstuna och Linköping skulle spelas den 11 oktober på Tunavallen, eftersom klubbarna inte kunde komma överens om datum.

Men beslutet nådde aldrig Arnerdals förening.

”Inte möjligt”

”Det blev tydligt för oss i dag, två dagar innan, att vi förväntades spela matchen på onsdag, vilket inte är möjligt”, sade Anna Arnerdal i ett pressmeddelande på klubbens hemsida, publicerat i måndags.

Eskilstuna skriver att A-lagets tajta spelschema sätter stopp. Med matcher i elitettan såväl den senaste lördagen som kommande, samtidigt som flera spelare har skadeproblem, är det inte försvarbart att pressa in ytterligare en match.

Därför lämnar man walkover, och Linköping går därmed automatiskt vidare till gruppspelet i svenska cupen.

”Ansvar mot spelarna”

”Det är såklart tråkigt att behöva lämna detta besked, fotboll ska avgöras på fotbollsplanen, men här har vi ett ansvar gentemot våra spelare och vi bedömer att skaderisken är för stor om vi skulle spela matchen”.

Beslutet hade kunnat leda till att klubben stoppades från svenska cupen nästa säsong, samt att man riskerade böter på 10 000 kronor.

Men fotbollförbundet erkänner en brist och klubben slipper ytterligare straff. Enligt förbundet skickades deras beslut till klubbens officiella mejladresser 22 september, där klubbarna skulle återkomma senast den 27 september med tid och arena.

– Den uppföljningen har varit en brist från oss, säger tävlingskonsulent Pierre Blomqvist till Aftonbladet.

KLIPP: Hanna Marklund om guldstriden i damallsvenskan

SVT Sports expert Hanna Marklund om guldstriden i damallsvenskan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Marklund om guldstriden: ”Det talar för Hammarby” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.