Elfsborg möter AZ Alkmaar i Europa League-premiären – men Boråslaget valde att avstå träning på matcharenan. Tränaren Oscar Hiljemark förklarar varför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se och hör tränaren Oscar Hiljemark inför Europa League-premiären mot AZ Alkmaar. Foto: SVT

Europa League-siffrorna som ”lilla” Elfsborg struntar i: ”Det rör oss inte i ryggen”

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg är det lag i Europa League med klart sämst seedningspoäng.

Siffror som boråsarna inte bryr sig om.

– Jag ger inte mycket för såna uträkningar, säger lagkaptenen Johan Larsson inför Europa League-premiären mot AZ Alkmaar.

Elfsborg möter AZ Alkmaar i Europa League-premiären ikväll – men Boråslaget valde att avstå träning på matcharenan. I spelaren ovan förklarar tränare Oscar Hiljemark varför.

Elfsborg hamnade i något av en mardrömsgrupp i Europa Leagues gruppspel. Boråsarna gick in i lottningen med lägst seedningspoäng (4.300) av samtliga 36 lag i turneringen – jämfört med Malmö FF som genom sina framgångar i Europaspelet de senaste åren ligger på 18.500.

Europa League

Med andra ord är Elfsborg favorit att komma sist i tabellen. Siffrorna tar dock Elfsborgskaptenen Johan Larsson med ro.

– Vi har allt att vinna, det är bara så man kan se det. Jag ger inte mycket för såna uträkningar och koefficienter eller vad det nu kallas. Det är vad det är, säger Larsson på presskonferensen inför matchen mot AZ Alkmaar.

– Men det finns en grund till att vi är rankade där vi är. Men vi är här för att bevisa motsatsen. Det rör oss inte i ryggen var vi ligger, utan det handlar om att bara gå ut och göra en bra insats.

Elfsborg har bara förlorat en av 19 matcher sedan Oscar Hiljemark tog över laget i juli. Samtidigt har AZ Alkmaar startat ligaspelet med fem segrar och en oavgjord på de inledande sex omgångarna.

– Vi vet att vi möter otroligt skickliga motståndare. Vi respekterar dem, men är inte rädda, säger Larsson.

Malmö och Elfsborgs motstånd i Europa League

Elfsborg: AZ Alkmaar (b), Roma (h), Galatasaray (b), Braga (h), Bilbao (b), Qarabag (h), Nice (h), Tottenham (b).

Malmö FF: Rangers (h), Qarabag (b), Olympiakos (h), Besiktas (b), Ferencvaros (b), Galatasaray (h), Twente (h), Slavia Prag (b).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet