En av de allvarligaste skadorna inom fotbollen är just korsbandsskadan.
I veckan meddelade det tyska fotbollsförbundet att Lena Oberdorf kommer att missa OS efter att ha dragit av både menisk och korsband i EM-kvalmatchen mot Österrike tidigare i veckan.
– Det är hemska nyheter. Våra värsta farhågor har bekräftats. Vi alla lider med henne och tänker på henne. Vi kommer att hämta oss inför OS och vinna en medalj för henne, säger förbundskapten Horst Hrubesch i ett pressmeddelande.
Men hon är långt ifrån ensam.
Fyra av de topp fem-spelarna som nominerades till Ballon d'Or 2022 har sedan dess varit borta under en länge period på grund av sina knäskador.
Utöver Oberdorf rör det sig om Alexia Putellas, Beth Mead och senast Sam Kerr som också hon kommer att missa OS.
Forskarens svar: ”Kan vara kronisk trötthet”
Matilda Lundblad är idrottsläkare och har forskat på korsbandsskador. Hon menar att damspelare ofta får korsbandsskador runt 20-årsåldern medan herrar får det oftare när man närmar sig 30 år.
– Man är van med det med herrspelarna och de är inte lika känsliga för den här typen av skador i 20-årsåldern. Man tar det man kan från herreliten och applicerar de kunskaperna på damerna. Det vore jätteintressant att se de damspelarna som spelar många matcher, där det är mer likt herreliten.
Med tanke på att elitspelarna inom damfotbollen spelar över 50 matcher per säsong, har inte det medicinska hängt med i den utvecklingen?
– Vi kan inte säga rakt av att det faktiskt är så, men det blir lite uppseendeväckande om vi ser att det är en trend över tid att just de spelarna som aspirerar på de finaste priserna skadar sig. I teorin skulle det kunna vara så. Mitt råd skulle vara att tänka till kring återhämtningen för de här stjärnspelarna inom damfotbollen.
– I forskningen kan vi inte se att just stjärnspelarna drabbas, men i teorin skulle det kunna vara så att det blir en kronisk trötthet så att man inte får tillräckligt med återhämtning helt enkelt, det är en gissning.