Quincy Promes har nu dömts till fängelse. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fängelse för nederländske fotbollsstjärnan Quincy Promes

Uppdaterad
Publicerad

Den nederländske fotbollsstjärnan Quincy Promes döms till 18 månaders fängelse för att ha knivskurit sin kusin på en fest 2020.

Promes, som har gjort 50 A-landskamper för Nederländerna, spelar i dag för den ryska storklubben Spartak Moskva men han kommer sitta av sitt straff i hemlandet. Det är däremot inte säkert att Promes kommer att återvända till Nederländerna då Ryssland inte har något utlämningsavtal med Nederländerna.

Åklagaren yrkade på två års fängelse för mordförsök. Promes nekar till anklagelserna och enligt nederländska RTL kommer han att överklaga.

Promes riskerar även att åtalas för narkotikasmuggling. 31-åringen anklagas för att tillsammans med en vän ha fört in hundratals kilo kokain till Nederländerna via hamnen i belgiska Antwerpen i januari 2020.

Promes, som tillhört klubbar som Ajax och Sevilla under karriären, nekar till att ha varit inblandad i smugglingen.

ARKIV: Ska ha smugglat 1,4 ton kokain – holländska stjärnan åtalas (31 maj 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Quincy Promes åtalas för narkotikasmuggling. Foto: TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.