FC Barcelona klart för kvartsfinal i Champions League – efter drömstart

FC Barcelona är klart för sin första kvartsfinal i Champions League sedan säsongen 2019/2020.

Det står klart efter att katalanerna besegrade Napoli på hemmaplan med 3–1 – efter en rivstart.

– Vilken fotboll de spelar de första minuterna, jag älskar det, kommenterade TV4 Plays expert Marcelo Fernandez.

Det var ett vidöppet returmöte på tisdagskvällen mellan FC Barcelona och Napoli efter 1–1 i Neapel för tre veckor sedan.

Hemmalaget rivstartade tillställningen när Fermin Lopez placerade in ledningsmålet efter en kvart spelad. Bara två minuter senare utökade Joao Cancelo ledningen till 2–0 efter att ha rakat in en stolpretur.

– Vilken fotboll de spelar de första minuterna Barcelona. Kortpassningsspel kombinerat med djupledsspel, jag älskar det, kommenterade TV4 Plays expert Marcelo Fernandez i sädningen.

Napoli skapade lite nerv i drabbningen igen när Amir Rrahmani reducerade efter en halvtimmes spel.

Avgjorde efter mönsteranfall: ”Oj, oj, oj!”

Under den andra halvleken fortsatte katalanerna trycka på för att utöka ledningen och slutligen kom det förlösande målet efter ett mönsteranfall i de 83:e minuten.

Sergi Roberto kombinerade sig igenom bortaförsvaret med hjälp av Ilkay Gündogan innan han serverade Robert Lewandowski som satte spiken i kistan.

– Oj, oj, oj! Jättefint inhopp av Sergi Roberto. Det är ett klassmål, ett mål av högsta klass, lite Barcelona från gamla dagar. Otroligt vackert mål, kommenterade Marcelo Fernandez.

Noterbart var annars att den Champions League-debuterande Barcelona-mittbacken Pau Cubarsi, 17, utsågs till matchens spelare. Kvartsfinalerna lottas på fredag.