Här tar sig supportrarna in på plan mellan Häcken och Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här tar sig supportrar in på planen under Häcken-Malmö. Foto: Discovery+

Fem personer stängs av – efter tumultet i Häckenmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Under matchen mellan Häcken och Malmö FF stormade ett antal personer planen efter att Häckenspelaren Aiham Ousou hamnade i gruff med MFF-spelare.

Nu stängs fem personer av, efter beslut från Häckens styrelse.

Häckenbacken Aiham Ousou skulle bytas ut i matchen mot Malmö FF. Då applåderade han mot bortaklacken och ett gruff sattes igång med flera MFF-spelare som värmde upp vid sidan av planen.

Då stormade plötsligt ett antal omaskerade personer planen och gav sig in i tumultet.

Efteråt höll Häckens styrelse ett extrainsatt styrelsemöte och tog beslutet att stänga av fem personer, så kallade arrangörsavstängningar, i väntan på polisutredning.

Enligt uppgifter till flera medier, bland annat Göteborgs-Posten, är flera av de nu avstängda personerna kända av polis sedan tidigare.

– Vi vet inte vilka det är mer än till namnen, men vi hoppas att polisen ska vara behjälpliga med att göra den identifieringen så snart som möjligt. Också för att vi ska kunna skicka informationen till berörda personer, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.