Cristiano Ronaldo har hela tiden förnekat anklagelserna. Foto: Bildbyrån

Fick inte se Ronaldo – får pengar för ”lidande”

Uppdaterad
Publicerad

65 000 fans väntade på att få se Cristiano Ronaldo – men portugisen spelade aldrig.

162 av supportrarna stämde arrangören.

Nu får de pengar för ”känslomässigt lidande”.

Förra sommaren åkte Juventus till Sydkorea för match mot K-League All Stars. 65 000 fans på läktarna – många längtade efter att få se Cristiano Ronaldo. 35-åringen hoppade dock aldrig in.

Det fanns, enligt sydkoreanska ligan, en överenskommelse att Ronaldo skulle spela minst 45 minuter. Portugisen fick kritik efteråt.

”Om Ronaldo inte kunde spela var det uppenbart bedrägeri att inkludera honom som en avbytare i matchtruppen”, skrev ligan som svar.

”Lurade av Juventus”

”K-League kan inte annat än att känna oss besvikna och lurade av Juventus för deras skamlöshet”, skrev K-League i ett uttalande.

AFP rapporterar att 162 fans stämde arrangören för match för falsk marknadsföring. Det betalade sig. AFP uppger att de 162 fansen har belönats med 400 kronor vardera för ”känslomässigt lidande”.

Efter incidenten med Ronaldo började man använda uttryckte ”Göra en Naldo” i landet, det vill säga att man undviker att göra sitt jobb.

KLIPP: Lista: Skorpioner vi minns

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.