Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Filippa Angeldahl om VM-mötet med Italien: ”Kommer bli lite mind games”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fick kämpa hårt för tre poäng i VM-premiären.

I gruppfinalen mot Italien väntar en mer fysisk motståndare – men även det mentala blir en nyckel.

– Jag tror att det kommer bli lite 'mind games' i matchen, säger Filippa Angeldahl.

De svenska spelarna såg en väldigt fysisk match mellan gruppmotståndarna Italien och Argentina häromdagen och förbereder sig för just en fysisk match mot Italien på lördag.

– Det är något vi vet om och vi kommer gå ut med känslan att vi kan stå upp mot dem. Jag tycker att vi också är ett väldigt fysiskt lag, säger Jonna Andersson.

Damlandslaget i fotboll

Hon hoppas dock att det inte blir allt för fult spel, och tror att de behöver spela bollen snabbt.

– Håller man bollen för länge kommer man kanske in i de situationerna lite väl onödigt. Och det är klart, blir det för fult och går överstyr måste man så klart uppmärksamma domaren på det.

”Får lära mig lite italienska ord”

Förutom ett fysisk spel är Sverige förberett på att Italien kan maska eller ta till andra knep för att få svenskorna ur balans. Filippa Angeldahl är inte orolig att hon ska påverkas negativt av det.

– Jag får väl lära mig lite italienska ord, så får vi ha ett snack på planen, haha. Nä men jag är ganska bra på att huvudet kallt. När det är match är jag i min bubbla och det är inte mycket som kan störa mig. Man är förberedd på det, säger hon och fortsätter:

– Sedan vet man att italienare blir frustrerade om vi får fördelar. Jag tror att det kommer bli lite 'mindgames' i matchen.

”Kommer passa oss bättre”

Stina Blackstenius kom inte till sin rätt i premiärmatchen mot Sydafrika och tror att matchbilden mot Italien blir mer gynnsam.

– Det är nog ett lag som kommer kliva högre upp i sitt presspel. Det kommer säkert göra att vi har lite större ytor jobba på. Jag tror att det kommer passa oss lite bättre.

Italien och Sverige vann sina premiärmatcher. Sverige leder gruppen på fler gjorda mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet