Jenny Danielsson med kanonskott mot Uppsala.

Se kanonträffen som säkrade Örebros damallsvenska kontrakt. Foto: Viaplay

Finländskt samarbete när Kif Örebro säkrade damallsvenskt kontrakt

Kif Örebro vann mot Uppsala med 2-0 och säkrade det damallsvenska kontraktet efter finländskt samarbete. För Uppsala ser det tungt ut och laget är nära att åka ur serien.

– Det känns avslappnat, nu kan man andas lite, säger matchvinnaren Jenny Danielsson.

Det var stor effektivitet hos Kif Örebro efter en svag första halvlek.

– Vi var modiga och var aggressiva med boll i andra halvlek. Vi tog ett snack efter första halvleken där det inte kändes alls bra och vi var alldeles för passiva, säger Danielsson till Viaplay.

I mitten av den andra halvleken tog Örebro ledningen. Bollen spelades in i straffområdet där Inka Sarjanoja tog ner den och klackade till Jenny Danielsson som fintade en försvarare och prickade in bollen i det vänstra hörnet, ett snyggt finländskt samarbete.

Det var även finländskt samarbete vid nästa mål ett par minuter senare när Örebro matchen när Sarjanoja sprang sig loss i djupet. Hon kämpade sig loss och kunde skjuta in 2-0. Heidi Kollanen spelade fram bollen.

Stolpträff av Uppsala i första halvleken

I första halvleken var Uppsala det dominerande laget och hade ett stolpskott av Taryn Ries efter tio minuter.

– Jag tycker att vi är det bättre laget i båda halvlekarna. Totalt sett skapar de inte alls mycket lägen men det står 0-2 på resultattavlan och det är väl så vår säsong sett ut, säger Uppsalas kapten Agnes Nyberg.

För Uppsala ser det tungt ut och laget är på väg ur damallsvenskan. Med en match kvar att spela är man en poäng efter BP som ligger på kvalplats och har två matcher kvar.

Dessutom har UNT rapporterat om att Uppsalastjärnan Klara Folkesson återvänder till Hammarby till nästa säsong.