Tia Hälinen klar för Eskilstuna Foto: Bildbyrån

Finsk landslagsspelare förstärker Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Finländska Tia Hälinen, med nio landskamper för Finland, är klar för Eskilstuna United som ligger näst sist i Damallsvenskan.

– Jag kommer jobba hårt för att förbättra mitt spel för att kunna påverka lagets utveckling, säger hon till klubbens hemsida.

Eskilstuna United fortsätter att stärka truppen i hopp om en bättre halva av säsongen efter sommaruppehållet. Senaste värvningen är finländska Tia Hälinen, som närmast kommer från tjeckiska Sparta Prag och har nio landskamper för Finland i bagaget.

Den 24-åriga ”allroundspelaren”, som klubben kallar henne, har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2019.

– Det faktum att Tia kan spela på flera positioner ger oss fler möjligheter till hur vi kan formera laget. Vi uppskattar också att vi får en spelare som så uttalat uttrycker höga ambitioner med sitt idrottande, säger tränaren Magnus Karlsson i ett pressmeddelande.

”Gillade vad jag såg”

Eskilstuna slutade trea i allsvenskan förra året, men ligger just nu näst sist. Tidigare i veckan gjorde man även klart med den kanadensiska försvararen Shannon Woeller.

– Jag gillade vad jag såg när jag besökte Eskilstuna tidigare i juni. Jag gillade miljön och atmosfären. Vardagsjobb är viktigt, och jag kommer jobba hårt för att förbättra mitt spel för att kunna påverka lagets utveckling, säger hon till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.