Degerfors Brage

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Brage-spelaren får två gula kort – utan att bli utvisad.

Förklaringen bakom situationen där Bragespelaren varnas två gånger utan att bli utvisad: ”Ett tekniskt fel”

Uppdaterad
Publicerad

Brages Ietsin Camoes såg ut att varnas två gånger i mötet med Degerfors.

Men domarbasen Stefan Johannesson har en förklaring.

– Han får bara ett gult kort för den första situationen, säger han.

Se när Brage-spelaren får två gula kort i spelaren ovan.

Det var i söndagens möte mellan Brage och Degerfors som händelsen ägde rum. Ieltsin Camoes sänkte motståndaren Carlos Moros Gracia och fick ett gult kort av domaren.

Därefter uppstod ett tjafs och Camoes puttade Degerforsanfallaren Gustav Lindgren – och två nya kort delades ut. Den ena till Camoes – igen. 25-åringen blev dock inte utvisad, trots att han alltså såg ut att varnas två gånger.

Domarbasen Stefan Johannesson förklarar att det rör sig om ett misstag där domaren visade upp ett gult kort två gånger för samma förseelse.

– Han får bara ett gult kort för den första situationen där han fäller honom (Moros Gracia). På något sätt blir domaren så stressad att han har glömt att han har gett honom ett gult kort i första situationen, så ger han honom ett gult kort igen, säger han till SVT Sport.

Borde blivit utvisad

Men borde den andra situationen också ha varit ett gult kort?

– Ja, det borde det.

– Han tycker att han blir provocerad att göra knuffen och då ska han inte ha gult kort. Men det håller inte, han ska ha gult kort. Knuffen är kraftig.

Får kritik: ”Inte okej”

Degerfors säger att dom ska gå vidare med detta, vad kan det resultera i?

– Ingenting. Eftersom han bara får ett gult kort, även om han lyckas med att visa det två gånger. Vi har ljudupptagning där det är tydligt.

– Sen är det otroligt dåligt att visa det två gånger. Skit händer, och han borde även ha fått ett andra gult för knuffen. Men det väljer han att inte ta och om han har valt det så är det det som gäller.

Degerforstränaren William Lundin säger i NWT att det är en skandal, vad tycker du om det?

– Skandal är ett starkt ord. Jag kan bara uttala mig om situationen och den är inte tillräckligt bra, det är för dåligt skött. Sen om man vill kalla det skandal, jag tycker inte att det är ett ord som passar.

Matchen slutade 1–1.

Superettan

Degerfors IF logo

Degerfors IF

1 - 1

IK Brage logo

IK Brage

Stora Valla, Degerfors
Publik: 2856
Domare: Jovan Krsmanovic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.