Karl-Erik Nilsson, ordförande i fotbollförbundet. Foto: Bildbyrån

SvFF har förtroende för Eriksson: ”Känner inget tvivel”

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat kring Riksidrottsförbundets ordförande som sägs sitta på dubbla stolar.

Fotbollen markerade i dag mot Björn Eriksson på ett extrainsatt möte. Men känner ändå förtroende för RF:s ordförande.

– Jag känner inget tvivel över det, säger förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till SVT Sport.

Björn Eriksson anklagas för att ha gått ärenden för lobbygruppen ”Säkerhetsbranschen” snarare än att värna specialförbundet fotbollens intressen. I en roll som ordförande för lobbygruppen har han själv dragit in miljontals kronor, samtidigt som han varit ordförande för RF, uppger Expressen.

Där kan han också ha påverkat polisens nya taktik där de ska kunna be ordningsvakter att gå upp på läktaren och gripa de som sysslat med pyroteknik.

”Viktigt att klargöra rollerna”

På ett möte i dag mellan fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och Svensk elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson fick Björn Eriksson förklara sig angående sina roller. 

– Det var väldigt viktigt att klargöra rollerna, vem som gör vad. RF har ett övergripande ansvar och specialförbunden sköter det operativa. Jag tycker att vi fick en bra redogörelse av Björn, säger Karl-Erik Nilsson till SVT Sport.

Vad säger du om avgångskraven?

– Vi hade ett möte nyligen där han blev omvald som ordförande för RF och jag känner inget tvivel över det, säger han.

Lars-Christer Olsson var också nöjd med mötet som var ”tydligt och bra”. Samtidigt har han velat se en oberoende utredning av Björn Erikssons roll i lobbygruppen. Något som nu ser ut att ha svalnat en aning.

– Björn hävdar att det är en nidkoppling. Jag tycker fortfarande att Björn får reda ut hur kontakterna har sett ut. Men sedan är det en fråga för honom och medlemmarna i RF. Vi kommer inte att gräva i det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.