Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog efter straffstölden: ”Jag blir galen”

Uppdaterad
Publicerad

Darijan Bojanic skulle inte slå straffen.

Han ville, och fick.

Men missade.

– Jag blir galen på sådant, säger Daniel Nannskog i Fotbollsstudion.

Hammarby kunde skaffa sig 3-1-ledning i derbyt mot AIK i början av andra halvlek, de grönvita fick straff som mittbacken Sotirios Papagiannopoulos orsakade. En av vårens succéspelare, Nahir Besara, plockade bollen för att lägga den på elvameterspunkten.

Men mittfältskollegan Darijan Bojanic frågade om han kunde få förtroendet i stället, ingen stolthet för Besara – som gjorde ett mål och en assist i derbyt – som lät Bojanic ta straffen.

Bojanic sköt till höger om Budimir Janosevic, i bra höjd för målvakten som räddade. Och alltjämt bara 2-1 till Hammarby, som sedan tappade till oavgjort. SVT Sports expert Daniel Nannskog är kritisk till agerandet.

”Ska inte in och störa”

– Man ska inte in och störa även om du får feeling som Bojanic får. Står det att Nahir ska ta straffen, så ska han ta den. Färdigsnackat, jag gillar inte det, jag blir galen på sådant, säger han.

Nahir Besara förklarar händelsen, och håller inte med Nannskog, i Fotbollsstudion.

– Darijan kände sig bra och het. En straffmiss gör honom inte till en sämre spelare, vi vet vilken bra spelare han är. Han är den som styr vårt spel. Jag sade till honom efter matchen att när vi får straff nästa gång så skickar jag fram honom igen, säger Besara.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

3 - 3

AIK logo

AIK

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 28756
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.