Dusan Tadic i duell med svenske Jens Cajuste, till vänster. Foto: TT

Struken covid-19-spelare hjälte för Ajax

Uppdaterad
Publicerad

Han testades positivt för covid-19 och ströks från matchtruppen. Sedan avgjorde Dusan Tadic för Ajax i Champions League-mötet med Midtjylland.

Serben satte 2–0 i den 13:e minuten och spelade fram till 1–0 redan efter 45 sekunder i 2–1-segern, bara dagen efter att han lämnats utanför truppen.

Tadic var en av flera spelare – däribland målvakten André Onana och mittfältarna Davy Klaassen och Ryan Gravenberch – som inte fanns med på den reducerade listan av spelare på grund av positiva test, men de gavs grönt ljus att spela efter att ha testats negativt före matchen.

Corona och idrott

”Måste vara redo”

Efteråt var Tadic fåordig om situationen.

– Det viktigaste var att vi tog tre poäng, sade han till nederländska SBS6.

– Som professionell måste du göra allt du kan för att alltid vara redo, oavsett om du spelar eller inte.

Lyssnade på telefon

Tränaren Erik ten Hag beskriver de senaste dagarna som ”galna”.

– I måndags visste vi inte vilka som skulle spela mot Midtjylland. Vi kallade in Davy Klaassen så sent att han inte ens hann komma till spelarhotellet. Han fick åka direkt till arenan och lyssna på matchgenomgången på telefon på vägen.

Ajax ligger tvåa i grupp D, fem poäng efter Liverpool och före Atalanta tack vare bättre målskillnad. Båda har fyra poäng.

KLIPP: Möt Midtjyllands svenske stjärnskott Jens Cajuste

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet