Fridolina Rolfö. Foto: TT

Rolfö om första ligatiteln i Barcelona: ”Jag njöt till fullo”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfös succésäsong fortsätter.

I helgen blev hennes Barcelona spanska ligamästare.

– Det känns fantastiskt bra, jag är otroligt glad och stolt, säger 28-åringen till SVT Sport.

Under förra hösten bytte Fridolina Rolfö tyska Wolfsburg mot storklubben FC Barcelona.

Den svenska landslagsstjärnan har varit en nyckelspelare i såväl landslaget som klubblaget och kan nu titulera sig som mästare. Med sju omgångar kvar kunde laget under söndagen i toppmötet motKosovare Asllanis Real Madrid säkra ligatiteln – klubbens tredje raka.

Matchen slutade 5-0, där Rolfö stod för en assist. När SVT Sport pratar med den svenska landslagsanfallaren är hon ”hur lycklig som helst”. – Jag är otroligt stolt och glad över den prestationen vi gjort under säsongen hittills. Lagmässigt finns det inte mycket vi kan klaga på. Vi har presterat på en väldigt hög nivå och jobbat väldigt hårt i träning för att göra det här möjligt. Det har varit exemplariskt, säger Rolfö.

”Bidragit på många sätt”

Hur har ni firat?

– Vi firade på kvällen med middag tillsammans med föreningen, ett fantastiskt bra sätt att få umgås och njuta av ligasegern redan tidigt. Det blir en annan sak när man kan fira segern på hemmaplan och kan fira direkt så det var jätteskönt.

Rolfös Barcelona har 24 segrar på lika många matcher och svenskan står noterad för nio mål och tio framspelningar.

– För egen del har det känts jättebra, jag kom väl med förväntningarna att få jobba väldigt hårt för att få spela och har fått mycket förtroende. Jag är otroligt glad över det jag presterat och jag känner att jag bidragit på många sätt och gjort en hel del poäng, säger hon och fortsätter:

– Jag har spelat en del som ytterback också så jag är jätteglad över de poäng jag kunnat göra men framför allt lagets prestation, att vi lyckas prestera på en sådan hög nivå mot bra fotbollslag som exempelvis Real Madrid.

Familjen på plats i Barcelona

Inför ett fullsatt Johan Cruyff-arena var Rolfös vänner och familj på plats.

– Det var en magisk stämning, jag njöt till fullo under hela matchens gång. Det var skönt att ha sådant tryck på läktaren och det kändes skönt att dela det tillsammans med alla på läktaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.