Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rolfö berättar om spelet bakom valet av att spela i CL-finalen – trots risken med skadan. Foto: SVT/Bildbyrån

Fridolina Rolfö avslöjar samtalet med klubben inför CL-finalen: ”Då visste jag att vi tog en jätterisk”

Uppdaterad
Publicerad

Senast Fridolina Rolfö spelade en Champions League-final var det med VM som insats.

– När klubben sa att jag skulle vila inför finalen förstod jag att vi tog en jätterisk genom att jag spelade, säger hon till SVT Sport.

Nu är hon på jakt efter ett ny titel där första steget på vägen är Brann.

Se mötet med Fridolina Rolfö i spelaren ovan.

Snart har det gått ett år sedan Fridolina Rolfö avgjorde Champions League-finalen mot Wolfsburg och vann sin första CL-titel efter flera finalförluster.

Det man visste då var att den svenska stjärnan dragits med en skada som stoppat henne från spel i flera veckor fram till finalen. Men det var inte kommunicerat hur illa det var.

”Tog jätterisk”

– När klubben sa att jag skulle vila inför finalen förstod jag att vi tog en jätterisk genom att jag spelade. Det gick att spela och jag var nöjd med att knät kändes så bra. Tack gud för adrenalin och att kroppen inte känner av så mycket när det pumpar, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Var det en medveten risk du tog?

Ja, absolut. Jag kände att det här är en av de största chanserna i livet och jag har drömt om att vinna Champions League. Jag visste att jag tog en risk, men det var värt det till hundra procent. Visst, jag hade kunnat riskera ett VM och det var mitt största orosmoment – samtidigt visste jag att det gick att springa och spela även fast jag var skadad och begränsad.

”Lite som Häcken”

Barcelona har den här säsongen tagit sig hela vägen till kvartsfinal i Champions League och Rolfö har sett på från sidan då hon efter VM opererades för sin knäskada. Mot norska Brann kan svenskan göra sin CL-comeback.

– Det är ett spännande lag som likt Häcken har överraskat och gjort det bra. De har presterat mot Lyon och fick bra resultat – det är inget lätt lag. Vi måste vara hundraprocentiga för att vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.