Fridolina Rolfö om VM-kvalet: ”Vore fantastiskt att få fira”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar det svenska fotbollslandslaget returmötet i VM-kvalet mot Georgien. En match där gruppledaren Sverige ses som favorit – och georgierna ett lag som gärna maskar ute på planen.

– Jag kommer ihåg när vi spelade på Gamla Ullevi att det var mycket tid som gick åt vid inkast och frisparkar, säger landslagsanfallaren Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Sverige besegrade Georgien med 4-0 senast hemma i Göteborg. Nu väntar returmötet i Gori, där tre svenska poäng skulle innebära ett stort steg mot en säkrad VM-biljett till Australien och Nya Zeeland 2023.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ser gärna att VM-platsen säkras med landslagets två kvalmatcher under denna samling.

Damlandslaget i fotboll

– Vi har ju skapat det här läget på egen hand med bra prestationer så vi vill gärna fullfölja det och bli klara. Vinner vi mot Georgien så är vi lite närmare, säger förbundskaptenen.

– Det hade varit fantastiskt att på detta lägret få fira tillsammans och få kvalificera oss, så det är målet, säger Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö.

Irland besegrade Georgien med 11-0

På tisdag ställs svenskorna mot Irland på Gamla Ullevi, en match som sänds i SVT. Då kan Sverige bli klart för VM nästa år. Men Irland, som besegrade Georgien med hela 11-0 i november, kan bli en tuff nöt att knäcka. Speciellt med tanke på att Sverige bara fick in ett mål mot irländarna i det första mötet.

– Spelmässigt var de två matcherna (Sveriges och Irlands förta möte mot Georgien) väldigt jämna, det var en skillnad och det var effektiviteten, som vi inte var tillräckligt skickliga på, säger Gerhardsson och hoppas på att de extrema siffrorna i statistiken mer var en engångsförtelese.

Matchen mot Irland ser du i SVT2 på tisdag 12 april, klockan 18.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet