Jürgen Klopp och Diogo Jota. Foto: TT

Fyra raka segrar – Liverpool klart för åttondelsfinal

Liverpool stod på maximala nio poäng efter sina tre första matcher i Champions League. Ikväll kom ytterligare en seger hemma mot Atlético Madrid – Jürgen Klopps 200:e i ordningen som tränare för Liverpool  – och laget är nu klart för åttondelsfinal.

– Matchen var i stort sett perfekt, precis som vi ville ha den: vi gjorde målen i rätt ögonblick, konstaterar Klopp efteråt.

I bortamatchen mot Atlético Madrid senast vann Liverpool med 3-2 efter två mål av Mohamed Salah.

Ikväll blev egyptiern mållös – men vad gör det med anfallskollegor som Diogo Jota och Sadio Mané?

Jota satte ledningsmålet redan efter 13 minuters spel när han nickade in Trent Alexander-Arnolds inlägg från högerkanten. Åtta minuter senare agerade försvararen framspelare på nytt när hans skottpassning stöttes i mål av Mané.

– Två fantastiska bollar från Trent, det måste jag säga, säger Klopp.

Som om 2-0-underläget inte var tungt nog: Efter dryga halvtimmen fick Atlético-backen Felipe rött kort för en stämpling bakifrån på Mané. Domslutet irriterade gästerna rejält och tränaren Diego Simeone protesterade vilt eftersom incidenten inträffade på Liverpools planhalva.

Atlético såg ut att gå på en ny smäll direkt i andra halvlek när Jota satte ännu en boll i nät – men målet dömdes bort för offside.

Med en man mer satte Liverpool en enorm press på gästerna. Då, nästan från ingenstans, hittade Luis Suárez skott in i mål via touch på en Liverpool-försvarare. Men även det målet dömdes bort efter VAR-check, engelsmännen vann med 2-0 och säkrade därmed segern i grupp B.

Segern var dessutom Jürgen Klopps 200:e som tränare för Liverpool.

KLIPP: Zlatans virala klipp med Tiktok-stjärnan