Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/TV4

Georgiens första poäng i ett EM-slutspel – brände jätteläge i 95:e minuten: ”Besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Georgien tog sin första poäng i ett EM-slutspel efter att ha spelat 1-1 mot Tjeckien.

I den femte tilläggsminuten kom Georgien i en omställning tre mot en och inbytte Saba Lobjanidze fick ett friläge men sköt över efter att bollen studsat upp. Så nära var det första vinsten för Georgien.

– Jag är ganska nöjd och glad eftersom vi är här. Naturligtvis kunde vi ha vunnit i det sista ögonblicket. Jag är besviken över det men det är fotboll, säger georgiske målvakten Giorgi Mamardashvili som valdes till matchens lirare av Uefa.

Fotbolls-EM

Målskytt sen skadad

Efter en knapp timme kvitterade Tjeckien till 1-1. Efter en hörna bröstade måltjuven Patrik Schick in 1-1, noga med att hålla händerna bakom ryggen, de hade ju fått ett mål underkänt för en hands i en liknande situation. Målskytten byttes senare ut skadad.

På tilläggstid i första halvlek fick Georgien straff efter att Robin Hranac fått bollen på handen. VAR visade en kontakt och domaren blåste straff efter att ha sprungit ut och tittat på en tv-skärm.

Georges Mikautadze var säker från straffpunkten och satte 1-0.

Fick mål bortdömt

Tjeckien hade en boll i mål i första halvlek men det dömdes bort för hands efter VAR-koll.

– Förstås är jag besviken. Vi ville ha mer från den här matchen. Vi fick en poäng, vi hade många chanser. Nu måste vi ta en seger i den sista matchen, säger Tjeckiens kapten Tomas Soucek.

Europamästerskapet

Georgien logo

Georgien

1 - 1

Tjeckien logo

Tjeckien

Volksparkstadion, Hamburg
Publik: 46524
Domare: Daniel Siebert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet