Jennifer Falk fick chansen från start mot Italien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Gerhardsson om målvaktsvalet: ”Tar det med målvakterna” Foto: Bildbyrån/TT

Gerhardsson om oväntade valet: ”Tänker inte avslöja”

Uppdaterad
Publicerad

Zećira Mušović petades – Jennifer Falk fick chansen och höll nollan direkt.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ville inte avslöja varför han gjorde ändringen.

– Det tar jag med målvakterna, säger han till SVT Sport.

Zećira Mušović tog över som förstamålvakt i svenska landslaget i VM tidigare i år. 27-åringen startade också Nations League-premiären mot Spanien, men i matchen mot Italien var hon plötsligt förpassad till bänken. Istället fick Häckenmålvakten Jennifer Falk, 30, chansen mellan stolparna.

– Jag fick beskedet i går när vi fick startelvan. Jag tycker det har gått bra på träningarna i veckan. Jag kände mig glad och taggad, säger hon.

Damlandslaget i fotboll

Falk, som gjorde sitt 19:e framträdande i landslaget, höll nollan direkt i 1-0-segern mot Italien.

– Det var jätteskönt. Man vill alltid spela match, det är det man tränar för. Väldigt skönt att få förtroende och att det gick bra.

”Brukar vara intressant”

Förbundskapten Peter Gerhardsson ville inte avslöja varför han gjorde den plötsliga ändringen inför ödesmatchen mot Italien.

– Det tar jag med målvakterna. Sedan får alla ni andra fortsätta gissa, spekulera och tycka saker. Det brukar vara intressant, säger han och fortsätter:

– Vi har haft mycket diskussioner. Det blir så oavsett om det är målvakter eller högerbackar så diskuterar vi i tränarteamet vad som är bäst för den här matchen. Då finns det detaljer, men jag tänker inte avslöja det. Jag kommer berätta det någon gång i framtiden. Men det får någon försöka lista ut.

Sverige firar Johanna Rytting Kaneryds mål.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Johanna Rytting Kaneryds segermål mot Italien. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet