Degerfors vände mot BP efter Filip Sidklevs jättetavla.

Degerfors vände mot BP efter Filip Sidklevs jättetavla. Foto: Discovery+

Glädjechock när Degerfors vände på 87 sekunder efter målvaktstavla

Med tio minuter verkade Brommapojkarna kunna lägga beslag på tre poäng hemma på Grimsta vid ledning 1-0. Men på 87 sekunder vände Degerfors till 1-2 och vild glädje utbröt på läktaren där alla verkade ha värmlandssympatier. En olycklig målvakt stod i fokus.

Enligt statistiken skapade Degerfors en halv målchans och gjorde två mål på det.

– Det var läge att plocka fram det, en okej touch och ett hyfsat avslut. Det är svårt att sätta ord på det och vi behövde det här så jävla mycket, säger matchvinnaren Erik Lindell efter sitt första allsvenska mål.

– Det har funnits ett bortaspöke men det får vi räkna som borta nu, fortsätter Lindell efter säsongens första bortaseger.

Blöt tvål-boll vid tavlan

Degerfors kvitterade till 1-1 när Johan Mårtensson klippte till utifrån. Skottet var hårt men såg inte ut att innebära något problem för BP:s målvakt Filip Sidklev som skulle greppa bollen, men den for genom handskarna som en blöt tvål i badrummet och gick snöpligt i mål. De talrika Degerforsfansen trodde inte sina ögon och jublade och sjöng. Mårtensson hade bytts in 16 minuter tidigare och hade bråttom att göra sitt första mål för Degen – kom för sex dagar sedan från grekiska Panetolikos.

Bara 87 sekunder senare kom Erik Lindell farande på högerkanten och drog i väg ett hårt skott som gick in bakom Sidklev för 2-1. Lindell hissades efter matchen. Festen bland de rödvita fansen tog ny fart på läktaren. När matchen var slut dansade Dif-spelarna ringdans på planen medan fansen sjöng allt högre.

– Det blir vad det blir men vi släpper in två enkla mål och vi ska inte förlora mot det här laget. Vi har en period i andra halvlek där vi blir lite passiva men vi skulle dödat matchen med våra tre stora chanser i första halvlek, säger BP:s Amadeus Sögaard till Discovery+ innan han avbryter intervjun för att på tränarens direktiv bege sig till omklädningsrummet.

Se alla höjdpunkter från allsvenskan i Play.