Fjärde raka segern för Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Göteborg fortsätter att vinna i damallsvenskan. I dag besegrades nykomlingen Umeå med 2–0 och laget är fortsatt obesegrade i damallsvenskan. Nästa vecka väntar en seriefinal mot Rosengård.

– Den blir otroligt viktig, säger målskytten Stina Blackstenius till SVT Sport.

Trots ett stort spel- och skottövertag från hemmalaget slutade första halvlek mållös mellan Göteborg och Umeå. Men i början av andra halvlek small det.

Filippa Curmark – som hoppade in efter paus – gav Göteborg ledningen med 1-0 i den 50:e minuten. Det var ett långskott som målvakten Tove Enblom inte kunde göra något åt.

Blackstenius nätade

Spelövertaget fortsatte men det dröjde ända till den 89:e matchminuten innan Göteborg ökade på till 2–0. Då spelade landslagsspelaren Julia Zigiotti Olme fram Stina Blackstenius som rundade Tove Enblom och enkelt kunde placera in slutresultatet.

Göteborg är fortsatt obesegrat i damallsvenskan och toppar serien med fyra poäng för Rosengård som i kväll möter Djurgården.

– Otroligt skönt, såklart. Det var väldigt varmt och Umeå gjorde det svårt för oss då de spelade väldigt lågt. Första halvlek har vi ganska svårt få till vårt defensiva spel. Men jag tycker att vi höjer oss i andra halvlek skönt att vi får med oss tre poäng, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

Hur mycket påverkade värmen ert spel?

– Väldigt mycket, det var väldigt varmt. Man känner verkligen i musklerna och det var tufft i andningen. Det var otroligt jobbigt även fast det var lika för båda lagen.

Hur viktigt är det för egen del att göra mål?

– Jätteskönt. Nu har det varit en del matcher där jag skapat väldigt många lägen, men det har saknats det sista. Ibland behöver man bara det här för självförtroendet och känna man får betald för arbetet man lägger ned.

Toppmöte väntar

Nu närmast väntar en seriefinal mellan Göteborg och Rosengård. Som det ser ut just nu pekar det mesta på att dessa två lag gör upp om SM-guldet.

– Den blir otroligt viktig. Nu har vi några dagar på oss att återhämta oss och sedan har vi en otroligt viktig match. Det ska bli spännande på alla möjliga sätt. Jag ser verkligen fram emot matchen, säger Stina Blackstenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.