Gustaf Norling

Se Gustaf Norlins avgörande mål i 89:e minuten mot Mjällby. Foto: Max/Bildbyrån

Gustaf Norlin stor hjälte för IFK Göteborg – sänkte Mjällby i 89:e minuten

IFK Göteborg har brutit sin negativa trend.

Inhoppande Gustaf Norlin blev hjälte hemma mot Mjällby när han satte 1–0 i slutminuterna.

– Det är magiskt, säger han till Max efter matchen.

Publiken på Gamla Ullevi bjöds på en relativt jämn första halvlek utan någon större kvalitet. Duellspel i kombination med en hel del frisparkar och skadeavbrott gjorde att inget av lagen riktigt fick grepp om matchen.

Mjällby hade sedan turen på sin sida att de fick ha kvar elva spelare på planen. Silas Nwankwo kom in sent i en situation mot Gustav Svensson med sulan först och kunde lika gärna ha fått syna det röda kortet.

Hemmatryck i andra halvlek

Hemmalaget växlade sedan upp i andra halvlek och såg ut att ha spräckt nollan genom Linus Carlstrands panna, men anfallaren vinkades av för offside.

Fasta situationer blev ett vinnande offensivt koncept för Blåvitt som var nära att ta ledningen igen några minuter senare. Oscar Pettersson lyfte in, Sebastian Ohlsson nickade ner men Gustav Svensson fick ingen ren träff på bollen och det var därmed fortsatt mållöst.

Hjälten: ”Det är magiskt”

Slutligen kom det förlösande ledningsmålet. Inhoppande Gustaf Norlin blev stor hjälte när han nickade in 1–0 i den 89:e minuten efter ett fint inspel från Kolbeinn Thordarson.

– Det är magiskt. Många känslor som kommer på en och samma gång. Förjävla skönt. Jag var så fruktansvärt jävla dålig i mitt inhopp men gör man mål så är det godkänt ändå på något sätt. Mycket frustration som kommer ut på en och samma gång, säger matchhjälten till Max efter matchen.

I och med segern kliver Blåvitt upp på en tolfte plats i allsvenskan.