Edvardsens succé – tvåmålsskytt mot gamla klubben

Victor Edvardsen gick från Degerfors till Djurgården i januari.

I kvällens premiärmatch i allsvenskan för Djurgården fick han dessutom blev han tvåmålsskytt mot sin gamla klubb.

– För mig var det speciellt med tanke på mitt förflutna, säger han till SVT Sport.

Victor Edvardsen var Degerfors stora anfallsstjärna under förra säsongen. Men i kvällens allsvenska premiär fick de istället se honom sätta bollen i deras nät – två gånger om.

Djurgårdens Haris Radetinac var först på inlägget som gick in i straffområdet, men satte den då rakt i stolpen. Först på returen var Edvardsen och kunde lugnt sätta bollen rakt in i öppet mål.

Med två minuter kvar att spela av ordinarie tid klev Edvardsen fram igen och satte 3-1. Han satte därmed punkt för matchen och tvåmålskytten fick besegra sin gamla klubb i premiärmötet.

Efter att han gjorde 2-0 tog han det lugnt med firandet. Men när han satte 3-1 i slutskedet blev det en del jubel.

– Efter första målet var det mer ”sorry”. När tredje målet kom fick jag ändå fira, jag har visat min respekt. Det var jävligt skönt och ett viktigt mål, vi dödar matchen där, säger Edvardsen till SVT.

”Gör som jag brukar”

Du är värvad som en skyttekung till Djurgården, hur viktigt var det att inleda med två mål?

– Svinviktigt. Första var en ”tap in”, jag gjorde inte ett enda sådant mål förra året. Sen var det som jag brukar göra, en liten touch och så 3-1. Jätteskönt, säger han.

KLIPP: Victor Edvardsen om att göra mål på sin gamla klubb

Du har fått höra att du har svårt attt göra mål på konstgräs. Tystar du kritikerna nu?

– Jag vill inte höra det från media en gång till. Jag visar det i dag igen, säger han.

Dubbel succépremiär

Även Sead Haksabanovics första allsvenska match för Djurgården blev en succé. I den elfte minuten tog han emot Isak Hiens passning och tryckte in 1–0 lågt i den bortre stolpen mot Degerfors.

– Det var skönt att få göra mål i min första match, säger Sead Haksabanovic till Discovery+ efter första halvleken.

Degerfors hade problem att få in bollen i mål och hade flera ramträffar. Lagets enda mål gjordes av Abdelrahman Saidi som reducerade till 2-1 i 66'.

I andra halvlek tog Victor Wolf över som huvuddomare då Bojan Pandzic tvingats kliva av på grund av en känning i foten.