Hammarby vann hett Stockholmsderby mot Djurgården

Röktung plan, sju gula kort och heta känslor.

Så var säsongens första Stockholmsderby.

Det blev seger för Hammarby mot Djurgården med 2-1 efter att islänningen Vidar Örn Kjartansson gjort det avgörande målet.

– Vi borde ha vunnit med mer eftersom vi var mycket bättre än dem, säger Kjartansson till C More.

Det var en händelserik inledning av matchen med chanser för både Hammarbys spjutspets Vidar Örn Kjartansson och Djurgårdens dito Mohamed Buya Turay.

Turay tog sig förbi Hammarbybacken David Fällman, men avslutet räddades snyggt av Bajens italienska målvakt Gianluca Curci.

Det var istället Hammarby som tog ledningen efter 20 minuter då Nikola Djurdjic kom fri med Djurgårdsmålvakten Per Kristian Bråtveit.

Dif kvitterade ändå snabbt då Aslak Fonn Witry lyfte in bollen till Turay som blev alldeles för fri efter att Hammarbys backlinje misslyckats med sin offsidefälla.

”Som att spela i Premier League”

Hammarby svarade snabbt igen då Darijan Bojanics frispark nådde Kjartansson som satte 2-1 efter passivt agerande av Djurgårdsförsvarvet.

– Det var en underhållande första halvlek, säger Djurdjic till C More i halvtid.

– Det är som att spela i Premier League, säger Kjartansson om stämningen på arenan.

Redan efter 58 minuter hade Hammarby gjort alla sina byten. I halvtid bytte de ut Mads Fenger och Darijan Bojanic till förmån för Mats Solheim och Tim Söderström.

Bara en knapp kvart in i andra halvlek var tränaren Stefan Billborn tvungen att byta ut Curci som tog sig för baksida lår. In kom istället Davor Blazevic.

Djurgården bytte ut Jonathan Augustinsson i paus och ersatte med Haris Radetinac.

Dif-tränaren: ”Hammarby var bättre än oss i i stort sett alla grenar idag”

Andra halvlek var mer kamp än skönspel och därmed blev Kjartansson tredje mål i Bajentröjan avgörande.

Med en kvart kvar rann känslorna över. Lagen började bråka efter att Djurgårdens Erik Berg tagit en taktiskt varning på mittplan. Muamer Tankovic knuffade Berg och Witry knuffade Khalili, men den enda som fick gult kort var Berg.

Med bara några minuter kvar var Simon Sandberg nära att göra 3-1, men Berg räddade på mållinjen.

– Det är tungt. Jättejobbigt att stå här som förlorare. Hammarby var bättre än oss i i stort sett alla grenar idag, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Tre poäng och en viktig seger för Hammarby som hade inlett säsongen svagt.