Hammarby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hammarbytalangens varning till Benfica: ”De kommer att bli rädda”. Foto: SVT/Bildbyrån

Hammarbytalangens varning till Benfica inför Champions League-mötet på Tele2: ”Kommer att bli rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby väntas locka storpublik till Tele2.

Då passar Smilla Vallotto på att skicka en passning till Benfica.

– Benfica kommer att bli rädda, säger hon till SVT Sport.

Hammarby går in i Champions League-kvalet på onsdag och kommer att börja hemma på Tele2. Det efter att man tillsammans med Benfica kommit överens om att Stockholmslaget får lov att börja hemma, för att i stället spela på Grimsta IP i returen.

Den portugisiska storklubben kan ha gjort ett misstag. Hammarby räknar med att slå publikrekordet.

– Det betyder allt att vi ska spela där. Benfica kommer att vara rädda, jag tror att det kommer att bli en spännande match, säger Smilla Vallotto till SVT Sport.

Vad ska ni göra för att skrämma upp dem mer?

– Bara köra på från minut ett och vara tuff i alla dueller på vår hemmaplan.

”Jag är skittaggad”

Den 20-åriga landslagsspelaren kommer att göra Champions League-debut. Men en som har mer erfarenhet är svenska ytterbacken Jonna Andersson, som hoppas att henner tidigare CL-äventyr kan komma till nytta.

– Det är en ny utmaning med ett lag som inte har spelat Champions League tidigare och vi ställs mot ett lag som vi inte spelat mot tidigare. Jag hoppas att jag kan nyttja det jag vet, säger hon till SVT Sport.

Hur taggad är du på att ge dig in igen?

– Jag är skittaggad. Det är det vi väntat på, vi har vetat länge men det har legat långt bort och nu börjar det närma sig.

Hammarby ställs mot Benfica i morgon, onsdag. Därefter väntar en returmatch den 25 oktober. Vinnaren i dubbelmötet går vidare till gruppspelsfasen i Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.