• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Hanna Lundkvist missar fotbolls-VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Lundkvist missar fotbolls-VM Foto: Bildbyrån

Hanna Lundkvist missar fotbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska landslaget har åkt på en tuff smäll dagar innan VM-premiären.

Högerbacken Hanna Lundkvist missar mästerskapet – efter att ha skadat sig i genrepet mot Filippinerna.

Sveriges enda renodlade högerback i VM-truppen Hanna Lundkvist skadade fotleden i den stängda träningsmatchen mot Filippinerna häromdagen.

– Vidare undersökningar som vi gjort under kvällen visar tyvärr att Hanna inte kommer kunna delta i VM. Skadans karaktär innebär att vi gör bedömningen att den tid som finns under mästerskapet inte räcker till för att få Hanna tillbaka i spel. Vi lider verkligen med Hanna och kommer stötta henne för att få henne tillbaka till fotbollsplanen så fort som möjligt, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i pressmeddelandet.

Gerhardsson: Givet beslut

Linköpings Stina Lennartsson har kallats in och kommer nu resa till landslagets bas i Wellington, Nya Zeeland, så fort som är möjligt.

Förbundskapten Peter Gerhardsson om valet av ersättare:

– Stina var väldigt nära att komma med i den här VM-truppen när den togs ut, och givet detta blev beslutet att låta henne flyga hit och ersätta i truppen så fort FIFA godkänt alla praktiska delar, avslutar Gerhardsson.

SVT:s expert Hanna Marklund säger följande om att Lundkvist måste lämna på grund av en skada:

– Det är alltid skönt för en trupp om alla håller sig skadefria och man får en känsla av flyt. Men Hanna Lundkvist hade inte varit en startspelare, utan snarare i slutet av någon match eller vid skador. Men det påverkar ju alltid truppen om någon blir skadad.

Hur tror du detta kommer påverka truppen?

– Det är en såpass rutinerad trupp med erfarenhet så det kommer inte påverka i jättehög grad. Men det är klart att de andra spelarna också tycker att detta är tråkigt, säger Marklund.

Sverige inleder VM på söndag 23 juli mot Sydafrika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.