Rosa Kafaji och Hanna Marklund

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hanna Marklund ge sin syn på Rosa Kafajis övergång till Arsenal. Foto: Bildbyrån/SVT

Hanna Marklund om Rosa Kafajis Arsenal-flytt: ”Känns som rätt steg”

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en svensk har anslutit till Arsenal.

SVT Sports expert Hanna Marklund hyllar Rosa Kafajis flytt till Londonklubben.

– En fantastiskt rolig övergång, säger Marklund.

Hör Marklund ge sin syn på övergången i spelaren ovan.

Under tisdagen blev Rosa Kafajis flytt från BK Häcken till Arsenal officiell. 21-åringen har skrivit på för den engelska storklubben.

– Det är ingen chansning. De har gjort ett medvetet och väldigt tydligt val. Det finns mycket positivt med den här övergången tycker jag, säger Hanna Marklund.

Flera svenskar

Därmed blir hon lagkamrat med Stina Blackstenius, Amanda Ilestedt och Lina Hurtig. Dessutom kommer hon tränas av Jonas Eidevall.

– Hon kommer till lite av en svenskklubb. Det kommer göra att hon lättare kommer in i laget och hon kommer snabbare känna sig hemma, säger Marklund som lyfter tänkbara utmaningar för 21-åringen:

– Det kommer vara en helt annan konkurrenssituation än vad hon varit van med tidigare. Det kommer krävas mer av hennes fysik och hennes presspel. Men med träningen där tror jag hon kommer ta det steget.

”Otrolig spets”

SVT Sports expert menar att flytten till Arsenal är rätt steg, men Marklund tror samtidigt att talangen får det svårt att ta en startplats direkt.

– Jag tror hon kommer ha chans att få speltid även om det inte blir 90 minuter. Hon kommer få inhopp och där har hon visat tidigare att hon har en otrolig spets att avgöra matcher. Från början tror jag hon får mer en inhoppande roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.