Roberto Manicini (till höger) gick ut till omklädningsrummet redan innan straffläggningen mellan Saudiarabien och Sydkorea var slut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT/TV4

Här lämnar Roberto Mancini sitt saudiska lag mitt i straffläggningen mot Sydkorea i asiatiska mästerskapen

Uppdaterad
Publicerad

Avgörande straff i kampen om en kvartsfinalplats i Asiatiska mästerskapen.

Då lämnade Saudiarabiens tränare Robert Mancini bänken utan att se upplösningen.

– Helt oacceptabelt, säger Saudiarabiens fotbollsförbunds president Yasser Al-Misehal.

1-1 efter fulltid och förlängning innebar att åttondelsfinalen i Asiatiska mästerskapen mellan Saudiarabien och Sydkorea gick till straffar.

Efter att Saudiarabien missat två straffar i rad gick Sydkoreas Hee-Chan Hwang fram till straffpunkten med chansen att skjuta sitt land till kvartsfinal.

Sydkorea till kvartsfinal

Samtidigt som Hwang, till vardags i Wolwerhampton, var på väg för att slå straffen så valde Saudiarabiens meriterade förbundskapten Roberto Mancini att lämna bänken och inte se klart straffläggningen.

– Det är helt oacceptabelt. Vi vill prata med honom om varför det här hände. Han har rätt att förklara sin synpunkt och sedan kommer vi med en lämplig reaktion, säger Saudiarabiens fotbollsförbunds president Yasser Al-Misehal till SSC.

Hwang satte straffen och Sydkorea är klart för kvartsfinal där Australien väntar på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.