• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Här vägrar norska ordförande applådera kritiserade Fifa-presidenten

Uppdaterad
Publicerad

Gianni Infantino, 52, fick fortsatt förtroende som Fifa-president till rungande applåder i Kigali i Rwanda.

Men några få valde att inte stämma in i hurra-ropen, däribland Lisa Klaveness, ordföranda i norska fotbollsförbundet.

Det visar en video publicerad av NRK.

Det krävdes inget val, då det saknades motkandidater när en ny Fifa-president skulle väljas. Gianni Infantino, tillträdde 2016, sitter kvar till nästa val 2027.

Han har fått mycket kritik för sina uttalanden och beslut och saknar stöd i bland annat Sverige, Norge och Danmark. Till rungande applåder fick han fortsatt förtroende under torsdagen.

”Vi älskar er presidenten”, hördes generalsekreterare Fatma Samoura säga under kongressen säga under Infantinos tacktal.

– Det har enligt oss varit för många missade möjligheter där det varit en splittrad retorik, istället för en samlande och en retorik som förstärker mänskliga rättigheter i grunden av verksamheten, säger Klaveness.

Inte heller Svenska Fotbollsförbundets representanter på plats, Håkan Sjöstrand och Simon Åström, applåderade.

– Det är vårt sätt att markera och i linje med förbundsstyrelsens beslut, säger ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollsförbundets hemsida.

SE ÄVEN: Varför är Gianni Infantino så kontroversiell?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sport förklarar vem Gianni Infantino är och varför han väljs om som Fifa-president. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.