Lucas Bergvall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör engelske journalistens hyllning till Bergvall: ”Han är så bra!”. Foto: Bildbyrån

Hyllningen till Lucas Bergvall: ”Kommer blir en av de viktigaste spelarna”

Publicerad

Debuten i Premier League är avklarad.

Men det här är bara början för Lucas Bergvall, 18, som hyllas stort i England.

– Han är en spelare som kan göra skillnad i Premier League – och det kan man inte säga om många 18-åringar, säger Dan Kilpatrick, fotbollsreporter på The Evening Standard.

Lucas Bergvall fick chansen direkt när Tottenham premiärspelade borta mot Leicester i måndags. Den svenske jättetalangen blev inbytt i den 78:e minuten och svarade bland annat för ett bra inlägg – men också för ett farligt bolltapp.

– Jag tror att han lärde sig mycket. Han är en fantastisk spelare och en spännande spelare. Men det var tolv minuter på planen, så man ska inte dra för stora växlar. Känslan är dock att han gjorde det bra, säger Dan Kilpatrick, fotbollsreporter på The Evening Standard.

”Svår att undgå”

Han upplever att Bergvall ha kvaliteter som få 18-åringar besitter.

– Han är en ung och oerfaren spelare – men han kommer till Premier League för att göra intryck. Han kommer att starta matcher och han kommer att komma in från bänken när de behöver honom. När jag såg honom i måndags, han är en spelare som kan göra skillnad i Premier League – och det kan man inte säga om många 18-åringar.

”Blir inte lätt att peta”

Dan Kilpatrick tror framför allt att Bergvall kommer att konkurrera med James Maddison om en startplats den här säsongen.

– James Maddison som är en av Tottenhams viktigaste spelare och vice kapten. Han gjorde målet mot Leicester och spelade rätt bra. Han blir inte lätt att peta, säger han och fortsätter:

– Men jag tror att Bergvall kommer att starta matcher och att han kommer att bli en av de viktigaste spelarna rätt snabbt, men det kommer inte att bli lätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.