IFK Göteborg tog efterlängtad seger i elfte timmen: ”Vi trodde på det”

Efter tio raka matcher utan vinst i allsvenskan vann IFK Göteborg derbyt mot Gais med 2-0 och skaffade sig lite andrum i streckstriden.

– Det är fantastiskt och vi har kämpat hårt för det här. Vi har varit nära så många gånger men i dag lyckades det och vi tog tre poäng och jag tycker att vi förtjänar det, vi trodde på det, säger Laurs Skjellerup till SVT Sport.

Fjärdedomaren visade på elva minuters tilläggstid när Blåvitt säkrade den efterlängtade och ack så viktiga segern som inte blåstes av förrän i i den 15:e tilläggsminuten.

Efter ett 45 minuter långt uppehåll efter bränningar, knallskott och bengaler i början av andra halvlek gjorde Göteborg 2-0 efter ett mönsteranfall. Paulos Abraham klackade fram bollen till Anders Trondsen som spelade in den till Laurs Skjellerup som satte dit en yttersida och fick se bollen gå i mål.

Schytts ”Heja Blåvitt” dånade ut för andra gången på ett fullsatt Gamla Ullevi. Senaste gången som Blåvitt gjorde minst två mål i en hemmamatch var mot BP i slutet av juli (förlust 3-4). Matchen tog slut först klockan 22.04.

Tog ledningen i första halvlek

I slutet av den första halvleken tog Göteborg ledningen. Islänningen Kolbeinn Thordarsson utnyttjade att bollen studsade rätt och stänkte in 1-0 i nättaket.

Senaste segern innan i kväll för IFK Göteborg var när man slog Hammarby i Stockholm med 1-0 den 15 juli.

– Jag tycker inte att vi kommer upp i nivå. Vi spelar bra vissa perioder men blir straffade ganska enkelt men solen går upp i morgon också, säger Gais Alexander Ahl Holmström, vars lags svit på sex raka matcher utan förlust sprack.