Foto: Bildbyrån

IFK Göteborgs Gunnar Larsson avliden i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborgs legendariske ordförande Gunnar Larsson har gått bort 80 år gammal efter att ha drabbats av covid-19, skriver Göteborgs-Posten.

– Vi fick komma in till honom på sjukhuset och han var glad att vi kom. Vi satt med honom vid sista andetaget, säger hans hustru Maria Lundgren till tidningen.

Gunnar Larsson inledde sin tid som ordförande samtidigt som Blåvitts storhetsperiod inom svensk fotboll inleddes med Uefa-cup titlar 1982 och 1987, svenska mästare tio gånger och tre gånger svensk cupmästare.

Han kom att sitta som ordförande mellan 1982-2001. Efter det var han ordförande för Riksidrottsförbundet 2001-2005.

KLIPP: ”Som att en familjemedlem har gått bort”

Thomas Wernerson var både spelare och klubbdirektör under åren som Gunnar Larsson var ordförande.

– För mig är det som att en familjemedlem går bort. Han var där under alla mina år, sju som spelare och tio år som klubbdirektör. Jag kan på en hand räkna de dagarna vi inte pratade under alla de åren, säger Wernerson.

– Gunnar stod för kontinuitet och följde verkligen sin linje och vad han trodde på. Man ska komma ihåg att kan kom in i klubben under en turbulent tid med dålig ekonomi.

80-årige Larsson låg inlagd på sjukhus i en vecka innan han gick bort.

– Han har betytt oerhört mycket för IFK Göteborg. Han har varit helt avgörande för IFK Göteborgs framgångar. Han var så uthållig och var ordförande i 19 år. Det är en bedrift i sig med trycket både internt och externt. Han har alltid varit väldigt bra på att genomföra det han trott varit bra för IFK Göteborg, säger IFK Göteborgs nuvarande ordförande Mats Engström till Expressen.

KLIPP: Torbjörn Nilsson hyllar Gunnar Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.