Linköping

Linköping och Emma Lennartsson föll i Champions League-kvalet. Se Sparta Prags vinstmål i spelaren. Foto: Bildbyrån

Inget Europaspel för Linköping – föll mot Sparta Prag i Champions League-kvalet trots en spelare mer på plan

Fjolårets trea i damallsvenskan Linköping åkte ut direkt i kvalet till Champions League.

Sparta Prag vann med 3–1 efter förlängning, trots ett rött kort i första halvlek.

Linköping står som värd för första omgången i Champions League, som spelas som flera minislutspel fyra lag emellan.

För att ha en chans att avancera till omgång två skulle Linköping först behöva slå Sparta Prag i semifinal och sen besegra Paris FC, som slagit First Vienna FC i sin semifinal med 9–0, på lördag.

Men Linköpings drömmar tog slut redan under den varma onsdagskvällen.

Det började dock bra. I den 32:a minuten kom Eshly Bakker fri för Linköping och slets omkull av Spartas mittback Eliska Sonntagova som fick rött kort.

Och i början på andra halvlek satte filippinska vänsterbacken Angela Beard sitt första mål för Linköping sen hon anslöt från australiska klubben Western United 2023.

Sparta hade dock långt ifrån gett upp och Eva Bartonova gjorde 1–1 på hörna i den 67:e minuten.

Matchen gick till förlängning, där Katerina Kotrcova satte matchavgörande 2–1 till Sparta Prag i den 103:e minuten.

I slutet på den andra förlängningskvarten rev så Noor Eckhoff ned Spartas Michaela Khyrova: rött kort för Eckhoff och straff för tjeckiskorna.

Eva Bartonova tog hand om straffen och satte sitt andra mål i matchen med en vacker boll i krysset.

3–1 för Sparta Prag. Linköping utslaget och spelar match om tredjepris (sic) mot First Vienna FC på lördag.