Zlatan Ibrahimovic har tränat med Hammarby under våren. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Inget straff för Hammarby efter besöket från Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic hälsade på i smyg på Tele2 Arena.

Men Hammarby slipper böter – det slutar med en erinran.

– Vi var helt eniga i beslutet kring erinran, säger Ove Sjöblom, ordförande i disciplinutskottet, till Fotbollskanalen.

Efter Hammarbys vinst mot Östersund fick laget besök av Zlatan Ibrahimovic i omklädningsrummet. Det ledde till en anmälan på grund av det allsvenska coronaprotokollet.

– Matchdelegaten har observerat en avvikelse mot det medicinska protokollet. Ärendet ligger just nu hos disciplinutskottet. De hanterar och prövar ärendet, sade Per Eliasson, chef för matchdelegater på Svensk elitfotboll (Sef) till TT förra veckan och tillade att han trodde att ärendet skulle hanteras skyndsamt.

”Det blev en erinran”

Hammarby slipper böter.

– Det blev en erinran till Hammarby för det som hände i samband med matchen på Tele2, säger Ove Sjöblom, ordförande i disciplinutskottet, till Fotbollskanalen.

– Så här är det i disciplinutskottets påföljdssystem: första gången en förseelse inträffar brukar man tilldelas en erinran. Regelverket innehåller erinran, varning och i slutändan böter, och då har det att ganska långt eller att det har varit samma fel flera gånger. Den vanligaste påföljden, som i det här fallet, mot våra tävlingsprotokoll är en erinran med en uppmaning till klubben att det inte får inträffa utan reglerna måste iakttas. Det är som varning kan man säga, men det är en mildare variant. En erinran.

KLIPP: Zlatan öppnar för spel i allsvenskan: ”Allt är öppet” (25 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.