Jakobsson klev av träning med lindat knä

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Jakobsson fick gå av träningen efter en smäll med Jennifer Falk i tvåmålsspel. Hon lindades kring knät vid sidan av låg resten av träningen med benet i högläge.

På träningen dagen efter 2–1-segern mot Schweiz i fotbolls EM tvingades Sofia Jakobsson, 32, kliva av efter ungefär en timme.

32-åringen gjorde sig illa i en övning efter en duell med målvakten Jennifer Falk. Jakobsson fick sitt ena knä lindat och fick därefter behandling med benet i högläge. Sveriges assisterande tränare Magnus Wikman säger att det inte ska vara någon allvarlig skada för Jakobsson.

Damlandslaget i fotboll

– Det var en smäll knä mot knä, det är en smäll som gör ont här och nu men det verkar som att hon kan vara redo att vara med i nästa pass. Jag uppfattade av medicinska teamet att det inte var någon fara, säger han till SVT Sport.

Jakobsson har ännu inte spelat något under EM och inför mötet med Schweiz drogs anfallaren med en känning i baksida lår.

Sveriges sista match i EM-gruppspelet är mot Portugal på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet