• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Janne Andersson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Janne Anderssons hyllning till Viktor Claesson. Foto: SVT

Janne Anderssons hyllning till Claesson: ”Kommer sluta som mittback”

Uppdaterad
Publicerad

Anfallare, yttermittfältare och central mittfältare.

Viktor Claesson används över nästan hela planen – och beröms av Janne Andersson.

– Han blir en ny ”Ante G” i Halmstad, säger Sveriges förbundskapten.

FC Köpenhamns och Sveriges Viktor Claesson ska vara lagkapten i träningslandskampen mot Moldavien. Och förbundskapten Janne Andersson kan välja att starta honom i många olika positioner.

– Mot Bayern (München i Champions League-gruppspelet) var han ensam forward och sprang rejält där framme. Han spela på många positioner, det är en styrka. En klok fotbollsspelare som nog kan sluta som mittback också så småningom, skulle jag tro. Han blir en ny ”Ante G” (Andreas Johansson) i Halmstad, säger förbundskapten Janne Andersson.

Med glimten i ögat påpekar Viktor Claesson att han inte riktigt är där än.

– Jag har väl tio år kvar, säger Claesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.