Brasilien är utslaget ur VM och Marta har därmed spelat sin sista VM-match. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jätteskrällen: Brasilien utslaget ur VM efter kryss mot Jamaica

Uppdaterad
Publicerad

Jätteskrällen är fullbordad.

Pia Sundhage, Marta och Brasilien är utslaget ur VM efter att inte fått hål på Jamaica och storspelande målvakten Rebecca Spencer.

Därmed har tidernas främste målskytt i VM, Marta, spelat sin sista VM-match.

– Så här skulle det inte bli, inte ens i mina värsta mardrömmar, säger hon.

När Frankrike gick mot storseger mot Panama stod den sista slutspelsplatsen mellan Brasilien och Jamaica.

Oavgjort räckte inte för Brasilien, som tryckte på matchen igenom. Men de fick aldrig hål på Rebecca Spencer i Jamaicas mål som stod för flera högkvalificerade räddningar och utsågs till matchens lirare.

I matchens sista minut hade Brasilien en sista chans när man lyfte upp alla elva spelare på en hörna. Men Spencer och det jamaicanska försvaret stod emot. Matchen slutade 0–0, vilket gör att Brasilien slutar trea i gruppen, en poäng bakom 43:e-rankade Jamaica.

Martas sista VM-match

Storstjärnan Marta, en av tidernas bästa damspelare, har därmed spelat karriärens sista VM-match. Totalt har hon spelat i sex världsmästerskap och är främsta målskytt någonsin i VM med sina 17 mål.

– Det är svårt att prata nu. Så här skulle det inte bli, ens i mina värsta mardrömmar. Jag har ju drömt om VM-pokalen, sade hon efteråt, enligt den brasilianska tidningen Globo.

Sundhage: ”Väldigt tråkigt”

Brasiliens förbundskaptenen Pia Sundhage, som tog över jobbet 2019, var besviken efter matchen.

– Det är väldigt tråkigt. Vi hade höga förväntningar och vi startade bra, men nu är vi här så det är bara att leva med, säger hon i Viaplays sändning.

SVT:s expert Hanna Marklund säger följande om att Brasilien är utslaget:

– Det är största skrällen hittills. Jag tycker Brasilien har gjort det bra inför VM, och de slog England i Finalissima. Då visade de att de hade kvalité, både anfallsmässigt och försvarsmässigt. Därför har förväntningarna höjts. Men Sundhage har inte fått ut maximalt av spelarna.

Se höjdpunkter från fotbolls-VM i SVT Play!

VM

Jamaica logo

Jamaica

0 - 0

Brasilien logo

Brasilien

AAMI Park, Melbourne
Publik: 27638
Domare: Esther Staubli

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.