Zlatan Ibrahimovic är skadad. Foto: Adreas Solaro/AFP/TT

Jennifer Wegerup om Zlatan Ibrahimovics skada: ”Italien håller andan”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic tvingades avbryta gårdagens match med en skadekänning.

Nu är oron stor, i väntan på skadedomen.

– Italien håller andan, säger SVT:s Italien-korrespondent Jennifer Wegerup.

Zlatan Ibrahimovic visar fortsatt fantastisk form i italienska Serie A. I går gjorde han två nya mål, när hans Milan befäste serieledningen genom 3–1-segern i toppmatchen mot Napoli.

Men han tvingades avbryta matchen i förtid, med vad som såg ut att vara en lårskada.

”Reaktionerna är överväldigande”

SVT:s Italien-korrespondent Jennifer Wegerup berättar att det ännu är oklart hur allvarlig skadan är, men att det nu finns en oro för svensken.

– Det är klart att hela Milan, och lite Italien, håller andan för att se hur det är med Zlatan, säger hon, men förklarar samtidigt att man hoppas att det inte är så allvarligt:

– De tror och hoppas att det inte är så allvarligt.

Vid sidan av skaderubrikerna handlar det mesta i italiensk media i dag om Zlatans fortsatta succé.

– Reaktionerna är överväldigande. Efter matchen i går dominerade Zlatan sändningarna helt, och är i dag rubrikernas man i tidningarna. Han hyllas stort, och man skriver gång på gång att han är utan slut – att karriären kan vara hur länge som helst. Han får åttor i tidningarna, och det är väldigt ovanligt att man får nior eller tior, så det är i princip toppbetyg.

Hur stor är Zlatan i Italien nu?

– Det är en jätteintressant fråga. Jag har följt honom sedan 2004, när han kom till Juventus, och har nog faktiskt, otroligt nog, större än någonsin nu vid 39 års ålder. Han är så omtalad och hyllad och omskriven. Han har blivit en ledargestalt också. Det är inte bara det han gör på planen, utan har har mognat, tar ansvar och det väcker en enorm respekt.

– Han har gjort tio mål hittills och är avgörande i de viktigaste matcherna, som i går mot Napoli och mot Inter i derbyt. Jag tror inte att nån hade väntat sig det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.