Se Jeppe Okkels två mål  och Sveinn Aron Gudjohnsens jättemiss.

Jeppe Okkels hjälte för Elfsborg i allsvenska toppstriden

Elfsborgs danska stjärnytter Jeppe Okkels forsar fram och stod för två nya mål i 2-1-segern mot Varberg.

– Jag känner mig pigg och i bra form och det är bara att fortsätta, så får vi se hur långt det räcker, säger Jeppe Okkels i Discoverys+ sändning.

Det var kanske inte de svåraste målen Okkels gjort i år. Det första var i ett öppet mål, vid det andra målet var han iskall från straffpunkten och satte säkert 2-1, vilket också blev slutresultatet.

Okkels: ”Jag känner mig pigg”

Trots segern fick Varberg kanske några lägen för mycket för att tränaren Jimmy Thelin ska vara helt nöjd.

– Vi gör det bra. Vi har respekt för Varberg men vi vet att om vi kör hundra procent så blir det vinst.

Okkels är odiskutabelt en av allsvenskans allra vassaste spelare. Yttern klev med sina två mål upp på tvåsiffrigt i antal mål (elva) och är nu trea i skytteligan. Han har dessutom levererat sex assist.

Skakat Malmö vann

Samtidigt säkrade även Malmö FF tre poäng, efter en skakig insats mot BP på hemmaplan. Två mål i första halvlek räckte, trots en reducering och bud på mer från gästerna i andra halvlek.

– Det är oerhört tufft. Vi sätter oss i en dålig sits tidigt, säger Ludvig Fritzson till SVT Sport.

2-1-seger och tre poäng innebär att MFF fortsatt leder serien, med ett poäng mer än Elfsborg. BP befinner sig på kvalplats medan Varberg är jumbo.

SE ÄVEN: Se BP:s mål och chanser i andra halvlek