Jesper Karlström har flyttat till Serie A och Udinese.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ANDREA PATTARO

Jesper Karlström om starten i Serie A: ”Jag älskar Italien”

Uppdaterad
Publicerad

Lech Poznan byttes mot Udinese och Serie A.

Jesper Karlström har varit en startspelare under sin inledning i Italien och det tidigare bottenlaget kämpar strax utanför toppen.

– Vi har vunnit då mår man bra och allt blir mer positivt, säger han till SVT Sport.

Se intervjun i spelaren ovan.

Jesper Karlström är gjuten på det defensiva mittfältet för Udinese.

Herrlandslaget i fotboll

När 29-åringen anslöt till klubben var det ett lag som hade landat på en 15:e plats året innan. Men i år, med svensken på mittfältet, ligger Udinese på en Europaplats.

– Vi har tagit 13 poäng på sju matcher. Det är speciellt eftersom Udinese var nära på att åka ut förra året, det är andra tongångar nu. Jag har spelat och det har gått bra. Det har gått snabbt men jag har anpassat mig bra och kommit in i ligan och vårt spelsätt. Vi har vunnit då mår man bra och allt blir mer positivt, säger han till SVT Sport.

Vad är skillnaden mellan Polen och Italien?

– Jag älskar Italien som land. Människorna är trevliga, bra mat och kulturen generellt. Sen fotbollsmässigt är det ett steg upp, vi har bred trupp med många spelare på varje position. Nu har vi mött Roma och Inter, framförallt Inter kände man att det fanns en nivå till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet