• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Jorge Vilda firar VM-guldet från i somras. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Jorge Vilda tar över marockanska landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Jorge Vilda fick lämna sitt uppdrag som spansk förbundskapten efter sommarens turbulens.

Nu står det klart att 42-åringen tar över Marockos damlandslag.

Luis Rubiales var minst sagt i fokus efter sommarens VM-slutspel. Bilderna när den före detta förbundsbasen kysste Jennifer Hermoso spreds och fördömdes världen över.

En av få som backade Rubiales efteråt var förbundskaptenen Jorge Vilda som bland annat valde att stanna när elva tränare sade upp sig i protest. Året innan bojkottade 15 spelare också landslaget på grund av Vildas ledarskap.

I början av september fick slutligen Jorge Vilda lämna sitt uppdrag.

På torsdagskvällen står det klart att 42-åringen är klar som ny huvudtränare för det marockanska landslaget. Vilda har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2027.

Marocko tog sig överraskande till åttondelsfinal i sommarens VM-slutspel där man åkte ut mot Frankrike med 4–0.

KLIPP: Jorge Vilda får sparken (5 september)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.