Juve jublar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Juventus till åttondel efter fyra raka segrar

Dejan Kulusevskis Juventus är första lag att gå vidare från Malmö FF:s Champions League-grupp.

Efter 4–2 mot Zenit S:t Petersburg, fjärde raka segern, är avancemanget säkrat.

Det blev inte mer än ett kort inhopp i slutet av matchen för Dejan Kulusevski. Men den svenske landslagsstjärnan kunde ändå glädja sig åt att hans Juventus med två omgångar kvar av gruppspelet redan bokat en plats i Champions Leagues åttondelsfinaler.

4–2-segern hemma mot Zenit S:t Petersburg var inte mycket att snacka om i slutändan, men vägen dit var trots allt lite krokig.

Turlig kvittering

Paulo Dybala satte 1–0 redan i den elfte minuten, efter hörna. Men Zenit bet tillbaka och kvitterade, turligt, i den 26:e.

Det var inget större fel på Vjatjeslav Karavajevs inlägg, men han hade knappast planerat att skicka bollen via pannan på Juventusbacken Leonardo Bonucci och i en oväntad båge över målvakten Wojciech Szczesny och in i mål. Självmålet betydde hur som helst 1–1.

Två chanser

I den 57:e minuten fick Dybala chansen att ge Juventus ledningen åter, efter att Federico Chiesa fällts i straffområdet. Argentinaren sköt utanför, men domaren tyckte att Zenitspelarna var för heta på gröten och straffen gick om.

Andra gången gick det bättre för Paulo Dybala som satte bollen tätt innanför Stanislav Kritsiuks vänstra stolpe för 2–1.

Federico Chiesa satte sedan 3–1 med knappt 20 minuter kvar – en fin aktion där 24-åringen ryckte förbi en försvarare innan han sköt in bollen i det bortre hörnet – innan Álvaro Morata punkterade matchen med sitt 4–1-mål i den 82:a minuten.

Sardar Azmoun putsade siffrorna på tilläggstid men Zenit kunde inte hota Juventus marsch mot Champions League-slutspelet