Kalmar-talangen Isak Jansson om framtiden: ”Hade varit en dröm att spela där...”

Uppdaterad
Publicerad

Isak Jansson, 20, fick stort förtroende av Kalmar-tränaren Henrik Rydström i fjol.

Var han ser sig i framtiden om han får fantisera?

– I så fall mitt favoritlag Liverpool. Det hade varit en dröm att kunna spela där någon gång, säger Isak Jansson till SVT Sport.

Kalmar FF var fjolårssäsongens stora överraskning i allsvenskan. Laget slutade på en imponerande sjundeplats och många blickar har sedan dess riktats mot klubben.

– I år har vi mer press på oss än de tidigare åren där folk placerar oss högre upp i tabellen. Men det är där man vill vara och vi vill ut och visa hur vi kan spela, säger den offensive Kalmar-mittfältaren Isak Jansson till SVT Sport.

– Vi har i gruppen snackat om att vi bara ska tänka på vad vi kan göra och påverka. Vi ska försöka göra det så bra som möjligt och inte tänka på bruset omkring.

”Kommer kunna såra alla lag”

I premiären föll Kalmar mot Malmö FF men i den gångna omgången kördes Varbergs Bois över med 3-0. Jansson tror att Kalmar har goda chanser att göra en bättre säsong än i fjol.

– Det är andra året med Henrik Rydström nu och jag tror vi kommer att kunna visa upp ett bättre spel. Vi vill kunna stå upp lite bättre mot topp fyra-lagen. Vi vek ner oss i vissa matcher och det är framför allt det vi ska göra bättre.  Vi behöver gå ut och visa mod, vi vet att vi är bra när vi gör rätt grejer och inte massa annat. Då kommer vi kunna såra alla lag i allsvenskan.

Han hyllar tränaren Rydström.

– Det är en bra tränare. Han lägger väldigt mycket tid på fotboll, vi har långa dagar med massa teori och han vill verkligen veta hur vi ska spela och är tydlig med det. Där är han jävligt nogrann.

”Det är mitt huvudfokus”

20-åringen hade själv ett lyckat 2021 – men väljer att fokusera på nuet.

– Jag tänker bara på nästa match, det kanske låter klyschigt, men det är verkligen så. Jag vill bara göra det bättre på nästa match och träning. Jag vill kunna ta mer ansvar nu och bidra mer än jag gjorde förra året. Det är mitt huvudfokus i år.

Om du får fantisera om framtiden. Var ser du dig? Har du någon drömdestination?

– I så fall mitt favoritlag Liverpool. Det hade varit en dröm att kunna spela där någon gång. Jag vet faktiskt inte varför. När Gerrard och alla var där då gillade jag dem från första början.

MISSA INTE: Se hela reportaget med Isak Jansson i spelaren nedan (14 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.