Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Aftonbladet

Kalmar FF föll ihop i andra halvlek mot FC Pyunik

Uppdaterad
Publicerad

Nyförvärvet Jacob Trenskow såg ut att bli hjälte för Kalmar FF.

Då vände FC Pyunik på matchen efter en omdiskuterad situation.

– Det borde vara en frispark, säger målvakten Ricardo Friedrich efter matchen till SVT Sport.

Kalmar FF tog emot armeniska FC Pyunik i Europa Conference League-kvalet under torsdagskvällen. Ett bortalag med färsk erfarenhet av Europakval då man under fjolårssäsongen tog sig hela vägen till den tredje kvalrundan av Champions League.

Henrik Jensen valde att inte göra några förändringar i startelvan efter segern mot Varberg i allsvenskan senast.

Nyförvärv bröt dödläget

Det dröjde till den 30:e minuten innan matchens första klara chans kom. Nahom Netabay hittade Mileta Rajovic med ett fint inlägg men dansken lyckades inte förvalta läget. I stället var det en annan dansk som visade vägen.

Jacob Trenskow fick bollen till höger i straffområdet, vek inåt och placerade in bollen i bortre med sin vänsterfot i den 44:e minuten. 22-årige yttern anslöt till klubben i juni och gjorde så sent som i helgen sin första allsvenska start.

FC Pyunik skapade sin första stora chans strax efter paus när Hovhannes Harutyunyan drog till från distans och träffade ribban. Det verkade ge laget energi för bara minuter senare kom kvitteringen genom Luka Juricic efter ett inspel från högerkanten.

”Borde vara en frispark”

I den 81:a minuten kom i stället kallduschen. Juan Bravo lyckades få in ledningsmålet efter en tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde. Ricardo Friedrich gick upp för att plocka ner bollen men fick en liten knuff som störde honom, vilket ledde till raseri bland KFF-spelarna.

– Som målvakt när du går ut i dessa situationer är du väldigt sårbar,för jag går för bollen och det är en tydlig kontakt med derasspelare som inte tillåter mig att hoppa. Det borde vara en frispark, säger Friedrich efter matchen till SVT Sport.

2–1 till gästerna och en tuff retur väntar i Armenien nästa vecka.

– Det är inte klart än. Vi åker till Armenien med sammasjälvförtroende som vi hade i dag. Förhoppningsvis får vi rättresultat då, säger Friedrich.

Ricardo Friedrich vill ha frispark:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.