Kim Bergstrand

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Kim Bergstrand blev utvisad efter stökiga scenerna i derbyt mot AIK. Foto: Max

Kim Bergstrand och Henok Goitom straffas efter stökiga derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand och AIK:s assisterande tränare Henok Goitom blev utvisade i derbyt för några veckor sedan.

Nu straffas de av Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

Se scenerna från derbyt i spelaren ovan.

Kim Bergstrand straffas med böter på 17 000 kronor. Även Henok Goitom straffas med böter. AIK:s assisterande tränare ska betala 10 000 kronor.

”Bergstrand straffas för att ha lämnat det tekniska området genom att uppträda på ett uppviglande sätt efter att ha tagit tag i tröjan på spelare nr 43 i AIK (Victor Andersson. reds.anm) och dragit undan honom”, står det i anmälan.

Något som disciplinnämnden konstaterar är ”ostridigt”.

Kan överklaga

Henok Goitom straffas för att, i samband med AIK:s 1-0-mål, ha lämnat sitt tekniska område och beträtt Djurgårdens tekniska område på ett konfrontativt sätt. I anmälan hävdar Goitom själv att han försökte lugna ner bråket som uppstod i samband med målet.

Disciplinnämndens bedömning: ”Efter att ha tagit del av anmälan och yttranden konstaterar disciplinnämnden att det är ostridigt att Henok Goitom har lämnat det tekniska området och beträtt motståndarnas tekniska område. Av domarens anmälan framgår även att Goitom agerat på ett konfrontativt sätt och nämnden anser inte att det finns skäl att ifrågasätta denna uppgift.”

Bråket uppstod vid sidan om Djurgårdens bänk efter att Bersant Celina gett AIK ledningen med 1-0. AIK vann Stockholmsderbyt med 2-0.

Beslutet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN). Något som AIK har valt att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.