Pierre-Emerick Aubameyang till Barcelona. Foto: Bildbyrån

Klart: Aubameyang presenterad av Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

För fyra år sedan presenterades han som en megavärvning för Arsenal.

På onsdagen skrev Pierre-Emerick Aubameyang på för Barcelona.

Det har surrats om det länge, men nu är det alltså ”done deal”. Pierre-Emerick Aubameyang är klar för Barcelona.

Under tisdagen meddelade London-klubben på sin hemsida att Arsenal och Gabon-anfallaren ömsesidigt beslutat att avsluta kontraktet.

Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år, fram till sommaren 2025, med en option att bryta kontraktet redan i juni 2023 om parterna vill det.

– Inom kort kommer klubben att ge mer detaljer om Pierre-Emerick Aubameyangs presentation som Barcelonaspelare, skriver klubben på sin hemsida.

Utköpsklasul på över en miljard

Barça meddelade även att Aubameyang har en utköpsklasul på 100 miljoner euro, motsvarande över en miljard svenska kronor.

Aubameyang gjorde totalt 92 mål  på 163 matcher och fick lyfta två titlar med Premier League-klubben.

Men den senaste tiden har inte varit anfallarens bästa tid i klubben. Tränaren Mikel Arteta fråntog honom kaptensbindeln för att han brutit mot reglerna. Det är fortfarande oklart vad för regelbrott 32-åringen gjort. Han lämnades även utanför matchtruppen fram till och med 6 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.