Häcken ställs mot nordiskt motstånd i en eventuell tredje Champions League-kvalomgång. Foto: Bildbyrån

Klart: Häcken får drömlottning i Champions League-kvalets tredje omgång

Uppdaterad
Publicerad

Häcken ställs mot nordiskt motstånd i en eventuell tredje Champions League-kvalomgång.

Deras match lottades mot vinnaren mellan HJK Helsingfors och Molde.

Även de svenska lagen i Conference League-kvalet har tilldelats nästa omgångs motstånd.

Häcken tog sig enkelt förbi första omgången i Champions League-kvalet, där de besegrade The New Saints. Härnäst väntar färöiska Klaksvik i ett dubbelmöte.

Om Hisingslaget går segrande där ur väntar ett nordiskt derby, i form av vinnaren mellan HJK Helsingfors och Molde, vilket får anses vara en drömlottning i den tredje omgången av CL-kvalet.

I den tredje europeiska turneringen, Conference League, kliver de allsvenska lagen in i den andra kvalomgången. Även där har motståndet vid eventuellt avancemang till den tredje omgången lottats. För Djurgården väntar vinnaren i mötet mellan Inter Club d'Escaldes från Andorra och Hibernian från Skottland. Kalmar lottades mot norska Bodö/Glimt eller tjeckiska Bohemians Praha och Hammarby lottades mot mötet mellan Kecskeméti TE och Riga.

För att ta sig till nästa omgång behöver Djurgården besegra Luzern, Hammarby Twente och Kalmar ställs mot Pyunik.

Efter en tredje kvalomgång väntar playoff för att ta sig till gruppspel. För Häckens del fortsätter kvalet i de lägre turneringarna vid förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.