Foto: AC Milan /TT Bildbyrån

Klart: Zlatan Ibrahimovic förlänger med Milan

Uppdaterad
Publicerad

Det har länge ryktats och nu står det klart.

Zlatan Ibrahimovic, 39, förlänger med Milan.

– Om jag kunde skulle jag stanna här för resten av mitt liv, säger svensken i ett klipp på klubbens sociala medier.

Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback i Milan-tröjan i januari 2020, ett avtal som går ut den 30 juni. Och det senaste har det ryktats om att Zlatan kommer att förlänga med serie-A-klubben.

I dag blev det klart.

39-åringen spelar ytterligare en säsong i Milan-tröjan. Han skrev på ett ettårskontrakt. Och enligt Gazzetta dello Sport kommer svenskens lön ligga på sju miljoner euro när avtalet träder i kraft – alltså cirka 70 miljoner kronor exklusive bonusar.

Den här säsongen har Zlatan gjort succé. På 17 matcher har han gjort 15 mål och två assist. Och enligt sportchefen Paolo Maldini har Milan under en längre tid velat förlänga med svensken – som har tvekat.

– Han (Zlatan) sa till oss att kontraktsförlängningen beror på kroppen, men jag ser ingen anledning till varför han inte ska köra vidare om det fortsätter så här, sa Maldini enligt Football-Italia i februari.

”Sagan fortsätter” som 39-åringen skrev på Instagram.

– Jag är väldigt glad, jag har väntat på den här dagen. Milan är hemma för mig, och om jag kunde skulle jag stanna här för resten av mitt liv, säger svensken i ett klipp på klubbens sociala medier.

KLIPP: Se Zlatans utvisning och assist mot Parma (10 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.