Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Asllani från presskonferensen. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Svenska landslagsmittfältaren Kosovare Asllani klar för London City Lionesses: ”Måste riskera stort för att vinna stort

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani är klar för en ny klubb.

Denna gång bär flyttlasset av till London och storsatsande London City Lionesses.

– Jag är livrädd, men jag är framför allt exalterad. Folk kanske tycker att jag är galen som kommer hit när jag hade erbjudanden från andra storligor, men jag gick på magkänslan, säger Kosovare Asllani på en presskonferens.

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Kosovare Asllani inte kommer att fortsätta spela för AC Milan.

Nu är hon klar för sin nya klubb, London City Lionesses, i den engelska andraligan.

Damlandslaget i fotboll

Det var i december som den amerikanska affärskvinnan Michelle Kang, ägare till Olympique Lyonnais och Washington Spirit, köpte klubben – för att ta den absoluta toppen.

– Jag vet att hon var nervös. Men hon har tagit risken, och jag är tacksam. Därför kan jag stolt presentera en av de bästa damspelarna någonsin, säger Kang på en presskonferens.

”Kanske kallar mig galen”

– Man måste riskera stort för att vinna stort. Anledningen till att jag är här, är Michelle, jag har väntat på någon som henne, säger Asllani.

Hon fortsätter:

– Folk kanske kallar mig galen för att jag är här när jag har möjlighet att gå till de största lagen. Men jag gick på magkänslan, och jag är inte här för att spela i andraligan länge. Uppdraget är att vinna Championship och se hur fort vi kan mäta oss med de bästa och ta hem en titel.

34-åringen avslöjade att hon hade möjlighet att gå till Sverige och andra topplag.

– Det här ett passionsbeslut och ett uppdrag. Och jag är en modig person, det är jag känd för.

Kang meddelade även på presskonferensen att Asllani kommer att vara ledaren och ryggraden i lagen samt att man värvar in PSG:s tidigare huvudtränare Jocelyn Precheur. Dessutom kommer ytterligare sju spelare att ansluta.

Fakta: Kosovare Asllani

Född: den 29 juli 1989 i Kristianstad (34 år).

Position: Mittfältare.

Klubb: London City Lionesses.

Moderklubb: Vimmerby.

Seniorklubbar: Linköping 2007–2012, Chicago Red Stars 2010, Kristianstad 2012, Paris Saint-Germain 2012–2016, Manchester City 2016–2017, Linköping 2017–2019, CD Tacón/Real Madrid 2019–2022, Milan 2022–2024. London City Lionesses 2024–.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet